ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά απολύτως τίποτα και τα ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν… Να λατρεύετε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και το κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

DORO





















Η Dorothee “Doro” Perch γεννήθηκε στο Düsseldorf, Germany στις 3 Ιουνίου του 1964.
Όταν άφησε τους Snakebite (αρχές 80’s) για να πάει στους Warlock, έκανε το μεγάλο βήμα προς τη διεθνή αναγνώριση.
Φυσικά είναι περιττό ν’ αναφέρουμε ότι ένας από τους λόγους της επιτυχίας του συγκροτήματος ήταν η ύπαρξη της Doro, η οποία σαν ευσυνείδητη frontwoman τριγύρναγε εδώ κι εκεί επιδεικνύοντας περήφανα τον αυτό της και προσπαθώντας να κερδίσει την εύνοια όλων, τόσο για την ίδια όσο και για τους Warlock.
Αυτή η ξανθιά μικρόσωμη sexy Γερμανίδα, έχει μια πολύ δυνατή και εκφραστική φωνή.
Αφού έκανε μαζί με τους Warlock τέσσερα album, το 1988 αποφάσισε να διαλύσει το σχήμα και να ακολουθήσει solo καριέρα.
Με την καθοδήγηση του Gene Simmons (KISS), η Doro κάνει εκρηκτικές sexy διαφημιστικές φωτογραφίες, αλλάζει image και στυλ, ενώ ο Mr. Simmons είναι και ο παραγωγός της για ένα δίσκο.
Όλοι της οι δίσκοι είναι πιο Αμερικάνικοι, αυτό φαίνεται και στα φωνητικά, αφού δεν έχουν πια τη Γερμανική προφορά.
Τα solo της album χωρίς να είναι αριστουργήματα, έχουν να επιδείξουν μια ανοδική πορεία, σε σχέση με τα album των Warlock.
Τέλος να πω, μακάρι στο επόμενο live της Doro στη χώρα μας, να μου χάριζε ένα “Metal Tango” και τι στο κόσμο, αυτά…

Δισκογραφία WARLOCK 
Burning The Witches [1984]
Hellbound [1985]
True As Steel [1986]
Triumph And Agony [1987]


















 



Δισκογραφία DORO 
Force Majeure [1989]
Doro [1990]
Rare Diamonds [1991]
True As Steel [1991]
Angels Never Die [1993]
Doro Live [1993]
A Winter Shade Of Pale [1993]
Machine II Machine [1995]
Best of [1998]
The Ballads [1998]
Love Me In Black [1998]
Calling The Wild [2000]
Fight [2002]
Classic Diamonds [2004]
Warrior Soul [2006]

Δεν υπάρχουν σχόλια: