ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά απολύτως τίποτα και τα ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν… Να λατρεύετε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και το κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK.

Τρίτη, 1 Απριλίου 2008



ACE
FREHLEY























Ο Paul Daniel Frehley γεννήθηκε στο Bronx, New York, στις 27 Aπριλίου του 1951, αλλά είναι παγκόσμια γνωστός σαν Ace Frehley, ο κιθαρίστας των KISS.
O αυθεντικός-original κιθαρίστας των KISS, όταν του χαρίζουν το 1964 οι γονείς του για δώρο Χριστουγέννων μια ηλεκτρική κιθάρα, έκτοτε έμελλε να γίνει η παντοτινή αγαπημένη του.
Καθαρόαιμος rocker στο παίξιμο του, δημιούργησε το απόλυτο image του hard rocker κιθαρίστα, δείχνοντας το δρόμο σε ολόκληρο το Sleazy/ Poser/ Glam/ Hard Rock κίνημα της δεκαετίας του ’80.
Μπορεί ο Ace Frehley να μην άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα, αλλά σίγουρα δημιούργησε την επιθυμία σε πολλούς να πιάσουν την κιθάρα στα χέρια τους, πίσω στην δεκαετία του ’70 και του ’80, αλλά ακόμα και στις έπομενες δεκαετίες.
Χωρίς να το θέλει έχει δημιουργήσει σχολή με τα solo του στους KISS, ενώ στα live είναι μοναδικός με ένα πάθος για την κιθάρα απερίγραπτο.
Κανείς βέβαια δεν θα ξεχάσει τις make-up ημέρες του στους KISS, την space στολή που φορούσε (από ’κει βγήκε και το παρατσούκλι "Spaceman"), τον καπνό αλλά και τις ρουκέτες που έβγαιναν από την κιθάρα του.
Τα album που έκανε με τους KISS θεωρούνται από πολλούς ως τα καλύτερα τους.
Το 1982 φεύγει από τους KISS και ακολουθεί solo καριέρα, το 1996 επανέρχεται στο σχήμα για το πολυπόθητο-αναμενώμενο reunion, ενώ όταν βλέπει ότι αυτή η επανάληψη κουράζει ξαναφεύγει το 2002.
Τέλος, το αυθεντικό Hard Rock εκτός από την ομορφιά τις μουσικής έχει και το attitude και ο Ace Frehley είναι δάσκαλος και μάστορας σε αυτό.


TRIVIA: 
Στα 60's, όταν ήταν έφηβος είχε μια street gang με το όνομα "The Duckies", μαζί με κάποιον Steven Edward Duren (aka Blackie Lawless)!!! Ενώ για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα (πριν πάει στους KISS) ήταν rodie στον Jimi Hendrix.
Guitar: Gibson Les Paul.


Δισκογραφία ACE FREHLEY 
KISS
Kiss [1974]
Hotter Than Hell [1974]
Dressed To Kill [1975]
Alive I [1975]
Destroyer [1976]
Rock ‘N’ Roll Over [1976]
Love Gun [1977]
Alive II [1978]
Double Platinum [1978]
Ace Frehley [1978]
Dynasty [1979]
Unmasked [1980]
(Music From) The Elder [1981]
Killers [1982]
Smashes, Thrashes & Hits [1988]
MTV Unplugged [1996]
You Wanted The Best, You Got The Best [1996]
Greatest Kiss [1997]
Psycho Circus [1998]
Kiss Box Set [2001]
The Very Best Of Kiss [2002]
The Best Of Kiss [2003]
Kiss Gold [2004]
The Best Of Kiss, Vol.3 [2006]
Kiss Alive 1975-2000 [2006] 

SOLO 
Frehley’s Comet [1987]
Live +1 [1988]
Second Sighting [1988]
Trouble Walking [1989]
Spacewalk – A Tribute To Ace Frehley [1996]
12 Picks [1997]
Return Of The Comet – A Tribute To Ace Frehley [1997]
Loaded Deck [1997]
Greatest Hits Live [2006]

Δεν υπάρχουν σχόλια: