ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008


FIFTH ANGEL
Fifth Angel
1986
(Shrapnel)


SIDE I: "In The Night", "Shout It Out", "Call Out The Warning", "Fifth Angel", "Wings Of Destiny".
SIDE II: "The Night", "Only The Strong Survive", "Cry Out The Fools", "Fade To Flames".

FIFTH ANGEL: Ted Pilot – Vocals, James Byrd – Guitars, Ed Archer – Guitar, John Macko – Bass and Ken Mary – Drums.
Produced by Terry Date and Fifth Angel.


Οι Fifth Angel δημιουργήθηκαν το 1984 στο Bellevue, ένα προάστιο του Seattle των Η.Π.Α. Μέσα από ένα Demo τους δόθηκε η ευκαιρία να υπογράψουν συμβόλαιο με την εταιρία του Mike Varney, την Shrapnel.
Αυτός ο πρώτος δίσκος κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 1986.
Είναι ένα ώριμο album, όπου το συγκρότημα παντρεύει την δύναμη με την μελωδία αριστοτεχνικά.
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το αριστούργημα; Ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του Αμερικανικού Power Metal και κατά την γνώμη μου, μέσα στους καλύτερους αυτού του ιδιώματος.
Εννέα ποιοτικά τραγούδια, γραμμένα και παιγμένα από βιρτουόζους μουσικούς όπως ο καταπληκτικός τραγουδιστής Ted Pilot, ο μοναδικός κιθαρίστας James Byrd και ο μεγάλος drummer Ken Mary.
Οι ατομικές επιδόσεις του τραγουδιστή Ted Pilot και του lead κιθαρίστα James Byrd τράβηξαν την περισσότερη προσοχή.
Το αστείο είναι ότι ο drummer Ken Mary ήταν τελικά αυτός που απέκτησε τη μεγαλύτερη φήμη.
Αυτός ο πολυάσχολος κύριος έπαιξε σε τέσσερα LP του David Chastain, στο “Raise Your Fist And Yell” του μεγάλου Alice Cooper, επίσης έχει παίξει και με House Of Lords (το group του Gregg Giuffria), Impelliteri, Bad Moon Rising, Kip Winger, TKO.
Η πρώτη έκδοση του “Fifth Angel” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1986 από την δισκογραφική εταιρία “Shrapnel”, του γνωστού κυνηγού ταλέντων Mike Varney.
Αυτό το LP περιλαμβάνει, μοναδικής έμπνευσης τραγούδια, από τα ξεσηκωτικά “Call Out The Warning”, “In The Fallout”, “The Night”, “Only The Strong Survive” μέχρι το mid tempo επικό “Fifth Angel”, οι συνθέσεις εναλλάσσονται από γρήγορες και δυναμικές, σε αργόσυρτες και επιβλητικές, κρατώντας τον ακροατή με κομμένη την ανάσα.
Η φανταστική φωνή του Ted Pilot σε συνδυασμό με το ανεπανάληπτο κιθαριστικό παίξιμο του James Byrd στη κυριολεξία απογειώνουν.
Δεν υπάρχει μέτριο κομμάτι στο δίσκο αυτό και δύσκολα πραγματικά μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το καλύτερο.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1989 άλλο ένα δίσκο τον “Time Will Tell”, χωρίς τον James Byrd όμως. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να κυκλοφορήσουν άλλη μια αριστουργηματική δουλεία.
Ο ήρωας της κιθάρας, James Byrd έφτιαξε το δικό του σχήμα τους Atlantis Rising.
Φυσικά και οι δυο κυκλοφορίες των Fifth Angel είναι απαραίτητες για τους φίλους του βιρτουόζικου, μελωδικού Αμερικάνικου Power Metal.

Τέλος να πω, ότι τον Ιούλιο του 1988 το πρώτο LP των Fifth Angel επαναμιξάρετε, αποκτάει καινούργιο εξώφυλλο, τα τραγούδια αλλάζουν σειρά και κυκλοφορεί ξανά, αλλά αυτή τη φορά από την Epic/ CBS.






Δισκογραφία FIFTH ANGEL
Fifth Angel [1986]
Time Will Tell [1989]

Δεν υπάρχουν σχόλια: