ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008



KUNI
Lookin’ For Action
1988
(Polydor)


SIDE I: "Strangers In The Night", "Shine On", "Acoustic Piece", "Memories Of You", "Lookin’ For Action", "Don’t Look Back".
SIDE II: "Say Goodbye", "All Night Long", "Reckless", "Eyes Of A Stranger", "Little Rebel", "Someday".

KUNI: Jeff Scott Soto – Vocals, Kuni Takeuchi - Guitars, Douglas Taylor Baker – Bass and Mike Terrana – Drums.
Produced by Dana Strum.


Μπορεί αυτό το συγκρότημα να είναι του βιρτουόζου Ιάπωνα κιθαρίστα Kuni Takeuchi, αλλά την παράσταση κλέβει (όπως πάντα αλώστε), ο πασίγνωστος και πανταχού παρών Αμερικανός τραγουδιστής Jeff Scott Soto.
Μιλάμε για μια από τις κορυφαίες φωνές του Hard Rock και Heavy Metal τα τελευταία χρόνια, αφού μπορεί άνετα και ηχογραφεί αρκετές δισκογραφικές δουλειές κάθε χρόνο, είτε solo, είτε με συγκροτήματα, είτε σαν guest. O Jeff Scott Soto, είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης με ιδιαίτερη μουσική παιδεία.
Ο Jeff Scott Soto μπορεί με την συμμετοχή του σε ένα δίσκο, να τον μεταμορφώσει από απλή μετριότητα σε αριστούργημα πρώτου μεγέθους (το ίδιο ισχύει και για τον Joe Lynn Turner). Δεν εμφανίζετε συχνά μια τέτοια χρυσή φωνή, με τέτοια τεχνική σαν την φωνή του Jeff Scott Soto.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην περίπτωση αυτής της συγκεκριμένης Hard Rock/ Heavy Metal κυκλοφορίας, η οποία χωρίς την χαρισματική φωνή του Jeff Scott Soto θα περνούσε σίγουρα στα ψιλά και στην αφάνεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος δίσκος μουσικά είναι για τα σκουπίδια, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά τα τραγούδια που περιέχει θα έχαναν τουλάχιστον το 50% της δυναμικής τους, χωρίς την συμμετοχή αυτού του μοναδικού τραγουδιστή.
Δεν είναι τυχαίο πως η έκδοση του σε βινύλιο κοστίζει τουλάχιστον 80-100 ευρώ, αφού κυκλοφόρησε μόνο σε Κορέα και Ιαπωνία.
Το γενικότερο ύφος των τραγουδιών ταιριάζει απόλυτα με το στυλ του Jeff Scott Soto και έτσι δεν δυσκολεύεται να ερμηνεύσει άψογα τις μελωδικές συνθέσεις.
Ο Kuni δεν είναι ο τύπος του κιθαρίστα που θα φλυαρήσει ασύστολα και θα κουράσει τον ακροατή και αυτό περνάει στα θετικά του δίσκου. Κιθαριστικά και μουσικά κινείτε στην ίδια περίπου κατεύθυνση με τους περισσότερους αστέρες της κιθάρας, της σχολής που έβγαλε ο guru Mike Varney.
Το 1986 ο Kuni Takeuchi κυκλοφορεί το LP "Masque", με καλεσμένους τους εξής μουσικούς... Neil Turbin (Anthrax), Kal Swan (Lion), Kevin Dubrow/ Chuck Wright/ Frankie Banali (Quiet Riot), Mark Edwards (Steeler) and Billy Sheehan (Talas).
Ο Kuni θα μπορούσε να αξιολογηθεί σαν ένας από τους κορυφαίους μουσικούς κιθαρίστες στο χώρο, η δεξιοτεχνία του στο δίσκο είναι για μια ακόμη φορά απολύτως πειστική. Τραγούδια που πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε είναι τα εξής... “Strangers In The Night” (απλά κορυφαίο, από τα καλύτερα της καριέρας του Jeff Scott Soto), “Shine On”, “Looking For Action”, “Reckless”, “Eyes Of Stranger”, “Little Rebel” και “Someday”. Αξίζει να σημειώσω ότι τα τύμπανα έχει αναλάβει άλλος ένας γυρολόγος του Heavy Metal, o Mike Terrana ενώ στο μπάσο είναι ο Taylor Baker.
Όσοι έχουν ακούσει καλά τα δύο LP του Vinnie Vincent (“Invasion” 1986 και “All Systems Go” 1988), θα βρουν πολλές ομοιότητες με τον δίσκο του Kuni, ιδιαίτερα στον τρόπο παιξίματος της κιθάρας. Προφανώς ο κύριος Kuni Takeuchi να έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από τον Vinnie Vincent και θα του χρωστάει πολλά όσον αφορά την τεχνική στη κιθάρα. Η παραγωγή ανήκει στον Dana Strum γι’ αυτό ηχητικά και κιθαριστικά, μου θυμίζει τους δίσκους του κιθαρίστα Vinnie Vincent (πρώην KISS), στα οποία ο Dana Strum παίζει μπάσο. Μέσω του Dana Strum, γνωρίστηκαν οι Jeff Scott Soto και Vinnie Vincent, που είχε σαν αποτέλεσμα να ηχογραφήσουν κάποια demos τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα.
Το 2000 κυκλοφορεί το τρίτο album των Kuni, σε αυτό τον δίσκο μεταξύ άλλων εμφανίζονται ο Eric Singer στα τύμπανα (Black Sabbath, Alice Cooper, KISS), ενώ σε ένα τραγούδι παίζει μπάσο (?) ο κιθαρίστας των KISS, Paul Stanley.


Δισκογραφία KUNI
Masque (1986)
Lookin’ For Action (1988)
Fucked Up! (2000)


                                                         

1 σχόλιο:

Sakis Nikas είπε...

Είπα και εγώ...άργησες να καταθέσεις ένα δίσκο από το παρελθόν του Soto! Είσαι ή δεν είσαι ο προσωπικός του βιογράφος? Πάντως με όλες αυτές τις δουλειές που κάνει κάθε χρόνο, έχει "καεί"...σαν τον Turner!
To album των Kuni είναι πολύ καλό, αλλά ως ένα σημείο..