ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008


FAST FORWARD
LIVING IN FICTION
1984
(Island)


SIDE I: "Living In Fiction", "Play To Win", "What’s It Gonna Take", "Tonite", "She Broke Your Heart".
SIDE II: "Don’t Walk Away", "You’re A Mystery To Me", "Draw The Line", "Where Did The Time Go", "Watermusic II".


FAST FORWARD: Ian Lloyd – Vocals, Jimmy Lowell – Bass, Andrew Kirin – Keyboards, Patrick Mahassen – Guitars and Rodney Higgs – Drums.
Produced by Bruce Fairbain and Ian Lloyd.


Οι Fast Forward που κυκλοφορήσαν τον δίσκο “Living In Fiction” το 1984, είναι ουσιαστικά ένα προσωπικό μουσικό project-δισκογραφική δουλεία του Aμερικανού τραγουδιστή Ian Lloyd.
Ο Ian Lloyd έχει κάνει δίσκους με τους Stories καθώς και αρκετούς προσωπικούς δίσκους. Οι Fast Forward, σε αυτό τον ένα και μοναδικό δίσκο που κυκλοφόρησαν έπαιζαν μελωδικό Rock, σε κάποια σημεία βασισμένο σε Pop/ Rock εμπορικές φόρμες και σε κάποια άλλα βασισμένο σε πομπώδες μελωδίες.
Παρότι όμως οι Fast Forward βγήκαν σε μια μικρή περιοδεία, αυτό το AOR διαμάντι δεν είχε συνέχεια, λόγω της παταγώδους εμπορικής αποτυχίας του.
Αρκετά άσχημο αυτό, αν σκεφτεί κανείς πως σε αυτό τον δίσκο οι διασημότητες του χώρου που πήραν μέρος, πάνε κι έρχονται. Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τόσους γνωστούς καλλιτέχνες, έχουμε και λέμε… λοιπόν, Jim Vallance, περίφημος σύνθετης και παραγωγός (Bryan Adams, Glass Tiger, Prism), Beau Hill, πρώην μέλος των (Airborne, Shanghai), καθώς και καταξιωμένος παραγωγός (Ratt, Twisted Sister). Παραγωγός των Fast Forward είναι ο μακαρίτης πλέον Bruce Fairbain (RIP), πασίγνωστος από δουλειές με τους (Loverboy, Bon Jovi, KΙSS, AC/DC, Aerosmith, Krokus, Scorpions).
Φυσικά αρκετοί είναι και οι guest προσκεκλημένοι σε αυτό το δίσκο, μεταξύ άλλων έχουμε τους, Mick Jones και Lou Gramm των Foreigner, (στους Foreigner ο Ian Lloyd, έκανε τα δεύτερα φωνητικά σχεδόν σε όλους τους δίσκους). Ο Ian Lloyd, έχει κάνει δευτέρα φωνητικά και σε δίσκους των... Peter Frampton, Billy Joel, Survivor, Yes.
Κάποια τραγούδια του δίσκου έχουν γραφτεί από τους Bruce Fairbain και Bryan Adams. Επίσης η μίξη ήχου και κάποια κιθαριστικά μέρη ανήκουν στον Bob Rock, παραγωγό μεγάλης εμβέλειας αφού έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως (Metallica, Blue Murder, Skid Row, Motley Crue).
Δυστυχώς, όπως είπα και παραπάνω αυτό το AOR διαμάντι δεν είχε συνεχεία, αξίζει όμως να ακούσετε τραγούδια σαν τα... “Living In Fiction”, “What’s It Gonna Take”, “She Broke Your Heart”, “Don’t Walk Away”, “You’re Mystery To Me”, “Where Did The Time Go”. Το τραγούδι “You’re Mystery To Me” πριν τους Fast Forward, το είχαν ερμηνεύσει οι Toronto στο δίσκο τους “Get It On Credit” το 1982.
Οι Fast Forward ήταν ένα Καναδικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1984. Πολλοί από τους μουσικούς που συμμετείχαν με το solo album "3WC" το 1980, του Ian έχουν εμπλακεί με αυτό το δισκογραφικό έργο, αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει ως άλλο ένα solo LP του Ian Lloyd, αλλά ο Ian ζήτησε να γίνει μια προσπάθεια να παρουσιαστούν ως συγκρότημα, αλλά αυτό το συγκρότημα ήταν κυρίως το group που συνόδευε τον Bryan Adams.  
Το συγκρότημα ήταν κυρίως ένα group του studio απο session μουσικούς, έκαναν κι ένα video-clip στο τραγούδι "What's It Gonna Take", υπήρξε όμως και μία ζωντανή εμφάνιση στο Καναδικό ραδιόφωνο. Μετά την έλλειψη εμπορικής επιτυχίας του δίσκου, το σχήμα των Fast Forward διαλύθηκε.
Τέλος να επισημάνω, ότι ζήτημα να έχω δει αυτόν το δίσκο πάνω από 3-4 φορές σε καταστήματα μεταχειρισμένων δίσκων στην Ελλάδα.
Οπότε αν ποτέ τον βρείτε, πάρτε τον αμέσως και θα χαρείτε ένα φανταστικό AOR δίσκο και μόνο τα ονόματα που έχουν συντελέσει στη δημιουργία του είναι αρκετά για να σε πείσουν για την ποιότητα του όλου εγχειρήματος. Σε μία εποχή που το μελωδικό Rock/ Hard Rock/ AOR τα πήγαινε περίφημα, οι Fast Forward δεν τα κατάφεραν. Ίσως να ήταν ζήτημα ανεπαρκούς προώθησης...


Δισκογραφία IAN LLOYD
FAST FORWARD
Living In Fiction [1984]
STORIES
Stories [1972]
About Us [1973]
Travelling Undergound [1973]
Best Of... [1979]
IAN LLOYD SOLO
Ian Lloyd [1976]
Coosebumps [1979]
Third Wave Civilization [1980]
Planet X [1997]
In The Land Of O-De-Po [2001]

Δεν υπάρχουν σχόλια: