ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020


 

ROSSINGTON COLLINS BAND                                                                                                     

ANYTIME, ANYPLACE, ANYWHERE 

1980                   

(MCA Records)

 

SIDE I: “Prime Time”, “Three Times As Bad”, “Don't Misunderstand Me”, “One Good Man”, “Opportunity”.  

SIDE II: “Getaway”, “Winners And Losers”, “Misery Loves Company”, “Sometimes You Can Put It Out”.

 

ROSSINGTON COLLINS BAND: Dale Krantz – Vocals, Gary Rossington – Guitar, Allen Collins – Guitar, Barry Lee Harwood – Guitar, Leon Wilkeson – Bass, Derek Hess – Drums and Billy Powell – Keyboards.  

Produced by Gary Rossington, Allen Collins and Barry Lee Harwood. 

 

Αυτό είναι ίσως το μόνο Νότιο 70’s ή 80’s συγκρότημα με γυναίκα τραγουδίστρια. Σχήμα που φτιάχτηκε από τους πρώην κιθαρίστες των Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington και Allen Collins, στα δύο LP που κυκλοφόρησαν όμως, βρίσκουμε και άλλα μέλη των Skynyrd στην σύνθεση. Οι Rossington Collins Band γεννήθηκαν μετά από την πιο γνωστή τραγωδία της Νότιας Rock μουσικής, τον Οκτώβριο του 1979 λοιπόν, δύο χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε κάποια μέλη των Skynyrd. Τα επιζώντα μέλη Gary Rossington και Allen Collins (κιθάρες), ο Leon Wilkeson (μπάσο) και ο Billy Powell (Piano) αποφάσισαν να δοκιμάσουν να συνεργαστούν και πάλι, άλλη αυτή τη φορά με τραγουδίστρια την Dale Krantz. Η προσπάθεια ήταν κάτι σαν Lynyrd Skynyrd κλώνος, το μουσικό σύνολο είχε εκφράσει τις μουσικές του τάσεις με κάθε ειλικρίνεια και ηχητικά δεν κινούνταν και πολύ μακριά από το συγκρότημα που τους είχε γεννήσει. Η Krantz προηγουμένως ήταν πίσω (backing vocals) από τον τραγουδιστή Donnie Van Zant (38 Special), η οποία είχε κάτι από τον ήχο των Skynyrd. Με τον Barry Lee Harwood για τρίτο κιθαρίστα και τραγουδιστή και τον Derek Hess στα drums, υπογράφουν αμέσως δισκογραφικό συμβόλαιο με την MCA Records. Η MCA ακόμη συνέλεγε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους από τους Lynyrd Skynyrd από διάφορες συλλογές και ήταν πολύ ενδιαφέρον να αξιοποιήσει αυτό το συγκρότημα, μιας και δεν υπήρχε κάτι καλύτερο εκείνη τη στιγμή. Το συγκρότημα έπρεπε να παλέψει εναντίον των συγκρίσεων με τους Skynyrd κάτι που τους δημιούργησε ατέλειωτα προβλήματα, κυκλοφόρησαν δυο παραγνωρισμένα Southern Rock album στα όποια η τραγουδίστρια Dale Krantz έλαμπε με την όμορφη φωνή της.                                                                                                                               

Οι Rossington Collins Band, ήταν με τρεις μοναδικούς κιθαρίστες και με μια ανεπανάληπτη, καταπληκτική τραγουδίστρια συνδυασμένη με πολύ ταλέντο, με αρκετά καλά τραγούδια, ήταν ένα σκληρό Νότιο Rock LP. Το δεύτερο εξάμηνο του 1980, εκδόθηκε το πρώτο τους LP “Anytime, Anyplace, Anywhere το οποίο έφτασε μέχρι το top20, έγινε χρυσό με τη βοήθεια του hit-single "Don't Misunderstand Me". Σε αυτό το δίσκο μπορούσες να ακούσεις την τραγουδίστρια Dale Krantz με την δυνατή βαθιά φωνή της να αναδεικνύει ελκυστικά όλα τα τραγούδια. Η παράγωγη του δίσκου, ανήκει στους τρείς κιθαριστές, τα εννιά τραγούδια είναι ακριβώς αυτό που κάποιος θα περίμενε ν’ ακούσει, από ένα τέτοιο μουσικό σχήμα καθώς όλα τα τραγούδια, ταιριάζουν στις εύθραυστες φωνητικές χορδές της Krantz. Το group θα μπορούσε να αξιοποιήσει την πορεία του και την επιτυχία του, αλλά τα γεγονότα στη ζωή του Allen Collins, που άρχισαν την ίδια χρονιά με το χαμό της γυναίκας του ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς τραγικών γεγονότων που κατέστρεψαν τελικά την καριέρα του και τη ζωή του. Ήταν αρκετά για να τον απομακρύνουν από τα περισσότερα δημιουργικά στοιχεία της μουσικής του συγκροτήματος, που ήταν μόνο ως συνθέτης στο επόμενο δίσκο του συγκροτήματος “This Is The Way” (1981), το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη της γυναίκας του, Katy Collins. Το album ήταν εκπληκτικά καλό λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες πίσω από την ηχογράφηση, φτάνοντας μέχρι τη θέση #30 στα charts

Ο Gary Rossington θύμωσε από τις συνεχείς συγκρίσεις με τους Skynyrd και δεν έβλεπε το λόγο να συνεχίσει μετά τον δεύτερο δίσκο, όταν άφησε το σχήμα μαζί με την τραγουδίστρια, όλα τελείωσαν. Το συγκρότημα δυστυχώς κράτησε μόνο μέχρι τους πρώτους μήνες του 1982, τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν σαν Allen Collins Band κυκλοφορώντας ένα καλό και ποιοτικό Νότιο δίσκο το “Here, There & Back” το 1983. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 εμφανίστηκε το σχήμα Rossington Band, (στο μεταξύ ο Rossington και η Krantz έχουν παντρευτεί) κυκλοφορόντας αρχικά δύο δίσκους τα “Return To The Scene Of The Crime” (1986) “Love Your Man” (1988) και το 2016 το “Take It On Faith”. Το υλικό των albums κυμαίνεται προς στην κατεύθυνση του ελαφρού αλλά ποιοτικού AOR με μερικά heavy τραγούδια, παρόλο που υπήρχαν ακόμα οι Νότιες σκληρές Rock καταβολές. Στην επανένωση των Skynyrd που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και κρατά μέχρι σήμερα, η σύζυγος του Gary Rossington έχει πάρει το ρόλο των δεύτερων φωνητικών.  

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ROSSINGTON COLLINS BAND                                                               

Anytime, Anyplace, Anywhere [1980]                                                                                

This Is The Way [1981] 

 

TRIVIA 

Η πρώτη εμφάνιση μελών των Lynyrd Skynyrd μετά το τραγικό ατύχημα του 1977, ήταν στο group των Alias και στο albumContraband” του 1979. Εκεί βρίσκουμε τους Artimus Pyle, Leon Wilkeson και Billy Powell, όπου ξεκινούν μια νέα μουσική περιπέτεια, μαζί τους βρίσκετε επίσης και η JoJo Billingsley από το γυναικείο φωνητικό trio που πλαισίωνε το group των Skynyrd. Θερμά Rest In Peace στους Leon Wilkeson, Allen Collins και Billy Powell.

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: