ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014





AXL 
ROSE




ΕΝΑ ΑΠΟ TA ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ-ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ L.A.


Ο χαρισματικός τραγουδιστής των GunsNRoses, ο Axl έχει παραβεί πολλούς από τους κανόνες του Rock γενικότερα, από το να ταρακουνήσει π.χ. τα νερά της μουσικής βιομηχανίας με τις ιδιοτροπίες του, μέχρι του να υιοθετήσει ένα άκρως επιθετικό στιλ, απέναντι στο κοινό (και όχι μόνο).
Λίγοι όμως μπορούν να αμφισβητήσουν το ταλέντο του και την επιρροή του.
Έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυρίαρχη σκληρή Rock εικόνα του τέλους της δεκαετίας του ’80 και όταν η μπάντα του έδωσε τις μεγάλες συναυλίες του 1991 φάνηκε πως ο ίδιος είχε ωριμάσει σαν performer, παίζοντας μάλιστα και πιάνο. Γεννημένος στο Lafayette της Indiana στις 6 Φεβρουαρίου του 1962, ο Axl Rose είχε το όνομα William Bruce Bayley, θεωρώντας ότι ήταν τ’ όνομα του πραγματικού του πατέρα. Όταν αργότερα μετά από χρόνια, ανακάλυψε ότι ο Stephen Bayley δεν ήταν ο πραγματικός του πατέρας, πήρε το όνομα W. Rose (από τον πραγματικό του πατέρα) και το Axl ήταν τ’ όνομα ενός συγκροτήματος στο οποίο τραγουδούσε.
Μετά από μια οργισμένη εφηβεία με κάποιες περιόδους στη φυλακή, πήγε στο Los Angeles πέρασε από τους Hollywood Rose και τους L.A. Guns για να βρει την τύχη του με τους GunsNRoses και μάλλον τη βρήκε και με το παραπάνω μάλιστα, αφού έγινε παγκόσμια γνωστός και αναγνωρίσιμος. Το παιδί λοιπόν, από την Indiana βρίσκετε στη «ζούγκλα» του Los Angeles (όχι του Τριανταφυλλόπουλου), και φορτωμένο με μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, πολύ θυμό αλλά και πολλά όνειρα. Το γεγονός ότι έχει περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις, στα πρώτα χρόνια της μπάντας ζούσαν όλοι μαζί σ’ ένα άθλιο διαμέρισμα κάτω από πενιχρές συνθήκες διαβίωσης. Όλο αυτό τους έκανε δυνατούς σαν χαρακτήρες και σαν μουσικούς, έχοντας υιοθέτηση μια επιθετική μουσική, αυτοκαταστροφικό lifestyle και με τραγούδια που απλά περιγράφουν τη ζωή τους στους δρόμους του LA. Έτσι όλο αυτό τους έκανε να ξεχωρίσουν αμέσως από τα υπόλοιπα σχήματα που έπαιζαν τότε στην περιοχή τους. Έτσι αυτή η απίστευτη ενέργεια που έβγαζαν δεν άργησε να κυριαρχήσει, και η φωνή του Axl στοίχειωνε τα τραγούδια με τις συχνά αυτοβιογραφικές ιστορίες που διηγούταν. Από την άλλη είναι πριμαντόνα, είναι ανισόρροπος αλλά και πολύ ταλαντούχος, ένας πραγματικός αν μη τι άλλο καλλιτέχνης. 

Αλήθεια τι να πει κανείς και ποσό μάλλον να μπορέσει κάποιος να σκιαγραφήσει την σκηνική παρουσία του Axl Rose, ανήκω σε αυτούς που τον θεωρούν έναν από τους καλυτέρους frontman στο Metal. Έχει μια αυτοκρατορική παρουσία στη σκηνή, αυτό που πάντως έχει είναι ποικιλία. Ας χωρίσουμε όμως σε τρεις χρονικές περιόδους τη μοναδική σκηνική του παρουσία. Η πρώτη, αρχές ακόμα όταν φορά κολλητά δερμάτινα παντελόνια, κάπως λαμέ πουκάμισα και εμφανίζετε μαζί με το group σε μικρές σκηνές του L.A., κουνιέται σα φίδι ενώ είναι τόσα πολλά υποσχόμενος. Στην δεύτερη περίοδο, οργώνει τεράστιες σκηνές σε όλον το κόσμο, λιγότερη φιδίσια κίνηση, αλλά φορά στην πλειοψηφία ποδηλατικό κολάν, αυτή τη φορά κερδίζει όλο το κοινό από κάτω, όντας αεικίνητος κάνοντας πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα πάνω στο σανίδι. Τέλος στην τρίτη περίοδο, είναι αρκετά πιο εσωστρεφής, με πολλά υπαινικτικά σχόλια και μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού, κολλητά ρούχα, κολάν κλπ δεν υπάρχουν πια.
Είναι πολλοί Metal frontman φίλοι μου, που τα καταφέρνουν τόσο καλά σε τόσο μεγάλες τεράστιες σκηνές; Αλήθεια δεν πρέπει να είναι πάνω από δέκα με είκοσι όχι μονο στο Metal αλλά και στο Rock γενικότερα.     
Από το πρώτο EP των GunsNRoses, ο Axl συνέδεσε τ’ όνομα του με την επιθετικότητα και τις έντονες διαμάχες εντός και εκτός των τειχών του σχήματος.
Το πρώτο ολοκληρωμένο album τους με την περίφημη σκηνή του βιασμού από το robot στο εξώφυλλο, απαγορεύτηκε πριν μπει καλά-καλά ο δίσκος στα charts και χρειάστηκε ένας χρόνος για να φτάσει στο Νο.1 στην Αμερική, πράγμα που έγινε παράλληλα με την επιτυχία του singleSweet Child OMine”. Από τότε, ο δίσκος πούλησε πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το μουσικό κανάλι MTV έπαιζε τα video-clip τους κάθε μισή ώρα. Το “Appetite For Destruction” έφτασε σε σημείο να πουλά 200.00 κόπιες την εβδομάδα στην Αμερική, ένα καλύτερα album όλων των εποχών στον σκληρό ήχο. Έφεραν ένα φρέσκο ήχο που ήταν εμπλουτισμένος και βασισμένος στις κλασσικές αξίες των 70’s, με έναν πρωτοφανή ενθουσιασμό που ξεχώρισαν αμέσως από τα στενά όρια του LA και κατέκτησαν σιγά-σιγά όλη την υφήλιο.

 
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ W. AXL ROSE
GUNS ‘N’ ROSES
Live ?!*@ Like A Suicide [1986]
Appetite For Destruction [1987]
G N’ R Lies [1988]
Use Your Illusion I [1991]
Use Your Illusion II [1991]
The Spaghetti Incident? [1993]
Live Era ’87-’93 [1999]
Chinese Democracy [2008]
HOLLYWOOD ROSE
The Roots Of Guns N’ Roses [2004]


Δεν υπάρχουν σχόλια: