ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008


RUNNING WILD 
Port Royal
1988
(Noise)


SIDE I: "Port Royal", "Raging Fire", "Into The Arena", "Unschichun", "Final Gates".
SIDE II: "Conquistadores", "Blown To Kingdom Come", "Warchild", "Mutiny", "Calico Jack".

RUNNING WILD: Rock ‘Ν’ Rolf – Guitar, Vocals, Majk Moti – Guitar, Jens Becker – Bass and Jain Finlay – Drums.
Produced by Running Wild.


Οι πιο γνωστοί πειρατές ανά τον κόσμο, οι Running Wild είναι μαζί μας σε αυτή την αναδρομή. Αυτό το πειρατικό Heavy Metal συγκρότημα από Αμβούργο της Γερμανίας, έπλευσε στην Ευρωπαϊκή Heavy Metal σκηνή το 1983, με καθοδηγητή/ καπετάνιο/ κιθαρίστα/ τραγουδιστή τον Rock ‘n’ Rolf (κατά κόσμων Ronald Kasparek).
Οι Running Wild παίζουν Heavy Metal με άγρια ωμά φωνητικά καθώς και ωραία χορωδιακά δεύτερα φωνητικά. Τα κομμάτια που παράγουν είναι αρκετά δομημένα, αλλά η δημοτικότητα τους αυξήθηκε με το “Port Royal” και μετά, το οποίο και σας παρουσιάσω εδώ.
Στα προηγούμενα τέσσερα album, το Heavy Metal που έπαιζαν ήταν κάπως τετριμμένο (με εξαίρεση το “Under Jolly Roger”) και δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας τους. Αυτό όμως το album αποτελεί την πιο αξιόλογη προσπάθεια των Running Wild και ήταν αρκετά ελπιδοφόρο για την εποχή του.
Κάθε album τους από την αρχή της καριέρας τους, παρουσίαζε θεαματικά βήματα εξέλιξης, ενώ το “Port Royal” αποτελεί ίσως την καλύτερη δισκογραφική δουλεία των Γερμανών (μαζί φυσικά με το “Under Jolly Roger”).
Είναι ένα δείγμα εξαισίου Ευρωπαϊκού Heavy/ Power Metal, οι συνθέσεις του δίσκου είναι ρυθμικές, ταχύτατες και η προσωπική σφραγίδα των Running Wild κάνει την αίσθηση φανερή σ’ όλη την διάρκεια του “Port Royal”.
Ενώ ο ήχος τους έχει γίνει πια, trademark σε όλους του Heavy Metal οπαδούς.
Ένας δίσκος που περιλαμβάνει μόνο θετικά στοιχεία, έκανε τους Running Wild (όπως είπα κι πιο πάνω), γνωστούς στο ευρύ κοινό και όχι μόνο μέσα στη χώρα τους.
Αυτό το πειρατικό image των Running Wild τους έκανε γνωστούς παντού, ήταν μια κίνηση που άλλαξε όλη την ιστορία του σχήματος, αφού αυτή η θεματολογία ήταν πλήρως πετυχημένη.
Ήταν το τέλειο πάντρεμα που κέρδισε τις εντυπώσεις, με ήχο που καθιέρωσε τους Running Wild στο πάνθεον του τευτονικού Heavy Metal.
Όλος ο δίσκος είναι γεμάτος από τραγούδια με ωραία ρεφρέν, μελωδικές φόρμες που καθιστούν την ακρόαση ιδιαίτερα ευχάριστη, με τραγούδια που ξεσηκώνουν τον ακροατή για χορό και ανελέητο headbanging.
Το “Port Royal” ήρθε για να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του με την Heavy Metal πανδαισία του. Είναι ένας δίσκος που σε βάζει στο κλίμα των πειρατών, αφού νομίζεις ότι είσαι σε ένα πανδοχείο (Black Chest Inn) μαζί τους και πίνεις ρούμι. Ο Rock ‘n’ Rolf έχει ενσωματώσει πλήρως το πειρατικό ύφος στο συγκρότημα και οι στίχοι ακολουθούν ανάλογη πορεία.
Εκτός από το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος “Conquistadores”, τα τραγούδια που σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν είναι τα εξής: “Port Royal”, “Raging Fire”, “Into The Arena”, “Uaschitschun” και “Warchild”.
Αν δεν έχετε τίποτα από Running Wild, είναι καιρός να ξεκινήσετε να τους ακούτε, άντε και καλή ακρόαση. Το “Port Royal” και το “Under Jolly Roger” θα κοσμούν για πάντα, την δισκοθήκη σας όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Στο εξώφυλλο του δίσκου εμφανίζεται ως drummer ο Άγγλος Jain Finley, αλλά όλα τα drums έχουν παιχτεί από τον Stefan Schwarzman, πριν αυτός πάει στο σχήμα του Udo (πρώην Accept).
Μερίδα του Heavy Metal κοινού τα τελευταία χρόνια τους ξέχασε, γιατί όπως είπαν: «ο ήχος τους είναι ο ίδιος εδώ και αρκετά χρόνια», άλλοι όμως (μεταξύ αυτών και εγώ) προτιμούν αυτόν των ήχο και καλά κάνουν…
Ευτυχώς που οι Running Wild υπάρχουν ακόμα και σήμερα, και συνεχίζουν να κυκλοφορούν ακόμα δίσκους, σε πείσμα μερικών.
Θυμάμαι ακόμα με νοσταλγία την πρώτη τους live εμφάνιση στην Ελλάδα στις 25-2-1989, ωραία χρόνια.


Δισκογραφία RUNNING WILD
Gates To Purgatory [1984]
Branded And Exiled [1986]
Under Jolly Roger [1987]
Ready For Boarding [1987]
Port Royal [1988]
Death Or Glory [1989]
Blazon Stone [1991]
The First Years Of Piracy [1991]
Pile Of Skulls [1992]
Black Hand Inn [1994]
Masquerade [1995]
The Rivalry [1998]
The Story Of Jolly Roger [1998]
Victory [1999]
The Brotherhood [2002]
Live [2002]
20 Years Of History [2003]
Rogues En Vogue [2005]

Δεν υπάρχουν σχόλια: